“Vertrouwen is geven en nemen”

Verhaal van een patiënt: “Vertrouwen is geven en nemen”

“Op de oude afdeling waar ik verbleef na mijn ongeval was er veel licht op de kamers. Te veel licht. Ik kreeg er hoofdpijn van. Het gordijn hield de zon nauwelijks tegen. Om dat te verhelpen, hebben de verpleegkundigen een extra laken opgehangen. Dat hielp. Even later maakte iemand een tekening op het laken. Iemand anders zag dat en schreef er iets bij. Na enkele dagen stond het laken vol met tekeningen en tekstjes. Ik vond dat superleuk, zo’n gepersonaliseerd gordijn. Hoewel het ondertussen vele jaren geleden is, heb ik dat laken altijd bewaard. Ik krijg het niet over mijn hart om het weg te gooien. Het betekende zoveel voor mij.”

Benieuwd naar meer? In ons Nederlandstalig en Engelstalig Mangomoment boek kan u het vervolg lezen, samen met tal van bijkomende reflecties en inspirerende verhalen!