“De kansen zien en ze grijpen”

Verhaal van een zorgverlener: De kansen zien en ze grijpen

“Sinds 2016 heb ik een zelfstandige praktijk als logopediste. Eén van mijn patiënten was een dame die altijd een druk en gevarieerd leven had geleid. Ze had veel rondgereisd. Ze speelde toneel en gaf voordrachten. Door een auto-immuunspierziekte was dat plots niet meer mogelijk. Ze kon bijna niet meer spreken en niet meer slikken. Ze kwam bij me langs om die vaardigheden te oefenen.

Al bij onze eerste ontmoeting vroeg ik haar wat ze graag nog zou willen doen. En het antwoord was verrassend en ontwapenend. “Ik wil heel graag opnieuw toneelspelen. Ik weet dat het moeilijk wordt, maar ik heb het zo graag gedaan. Het is mijn lust en mijn leven.” Die vrouw was zo gepassioneerd, dat ik al mijn therapiesessies voor haar heb opgebouwd rond toneel en voordracht. We werkten voortdurend met theaterteksten. De vrouw vond dat heel fijn. (…) “Dankzij nieuwe medicatie herwon de vrouw geleidelijk weer haar stemkracht. Ze bleef goed vorderingen maken. En ze heeft haar droom om opnieuw op toneel te staan, kunnen waarmaken. Ze kreeg een rol in een toneelstuk en toen de opvoeringen eraan kwamen, stuurde ze me een uitnodiging.  Het was alsof ze mij wou tonen: hieraan hebben we samen gewerkt en het is gelukt!”

Benieuwd naar meer? In ons Nederlandstalig en Engelstalig Mangomoment boek kan u het vervolg lezen, samen met tal van bijkomende reflecties en inspirerende verhalen!