“rust in de operatiezaal”

Verhaal van een patiënt: “Rust in de operatiezaal”

Mijn Mangomoment was het moment vlak voor mijn ingreep. Ik lag in de operatiekamer en de zenuwen gierden door mijn lijf. Ik voelde me heel angstig, want er gebeurt zoveel in de operatiezaal. Je wil dat allemaal wel in het oog houden en volgen maar dat lukt niet. Mijn arts kwam binnen vlak voor ik onder narcose werd gebracht. Ze kwam naast me staan, ze zei haar naam en noemde mijn naam. Dan keek ze in alle rust naar de voorbereidingen in de zaal, bleef naast me staan en legde haar hand op mijn schouder. Dat gaf mij zoveel rust dat ik het allemaal kon loslaten. Er werd voor mij gezorgd, op alle vlakken…

Benieuwd naar meer? In ons Nederlandstalig en Engelstalig Mangomoment boek kan u het vervolg lezen, samen met tal van bijkomende reflecties en inspirerende verhalen!